Oedang Goreng Gebakken gekruide garnalen

Oedang Goreng Gebakken gekruide garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie
  • 24 rauwe garnalen zonder kop en schaal

Voor de boemboe:

  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 2 kleine lomboks zonder zaad en gehakt,
  • 3 tl djahé gehakte
  • 1 stengel sereh gehakt
  • 1 tl ketoembar gemalen
  • zout
  • 2 tl plantaardige olie.

Instructies

  • Plet of stamp de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel met stamper of een keukenmachine.
  • Leg de garnalen in een schaal en giet de marinade eroverheen.
  • Laat de saus goed intrekken.
  • Verhit de eetlepel plantaardige olie in een wadjan.
  • Roerbak de garnalen 3-4 minuten of tot ze gaar zijn.
  • Serveer de garnalen met nasi goreng of witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië