Oesterzwambeignets met Sinaasappel-Olijvenboter

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g zachte roomboter
  • 50 g groene olijven in stukjes gehakt
  • Schil van ½ sinaasappel geraspt
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel grof zeezout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom.
  • Vorm het mengsel tot een rol en wikkel deze in plasticfolie.
  • Leg de rol in de koelkast tot gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze smaakvolle boter past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De zachte, romige textuur van de boter en de zoute, citrusachtige smaak van de sinaasappel en olijven worden mooi gecomplementeerd door de verfrissende tonen van de wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Boters / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch