Oliebollen met fruit

Porties: 30
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel zout
  • 25 gram gist
  • ½ liter melk lauwe
  • 1 ei
  • 200 gram rozijnen evt. van tevoren geweld
  • 50 gram sukade
  • 25 gram oranjesnippers
  • 2 grote appels of 4 kleine

Instructies

  • Naar smaak kunt u gebruik maken van in rum gewelde gele en bruine rozijnen
  • In plaats van oranjesnippers kunt u verse in reepjes gesneden sinaasappelschil gebruiken.
  • En verder: walnoot of geroosterde hazelnoten meer dan de aangegeven hoeveelheid appels, geconfijte vruchtenstukjes
  • Maak de gist met een beetje melk of honing zacht en laat dit even staan.
  • Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en klop het geheel een tijdje flink tot een luchtig beslag ontstaat.
  • Laat dit afgedekt op een warme plaats ± 30 minuten rusten.
  • Verhit de olie en bak daarin de oliebollen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Noten
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw