Oliebollen met krenten en sukade
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- 2 dl water
- 2 dl melk
- 1 ei nr. 3
voor de vulling:
- 200 gram krenten en/of rozijnen
- 50 gram sukade
- slaolie
- poedersuiker
Instructies
- Laat de olie heet worden (180°C), zodat er nog net geen damp af komt.
- Zeef het bakmeel en het zout in een kom.
- Roer vanuit het midden de melk en het ei door het bakmeel, voeg geleidelijk het water toe en meng het tot het een glad geheel is.
- Meng als laatste de goed uitgelekte rozijnen en/of krenten en de sukade door het beslag.
- Vorm met 2 lepels of een ijsbolletjesschep direct bollen van het beslag en laat die voorzichtig in de hete olie glijden.
- Bak de oliebollen in ± 10 minuten gaar en goudbruin en laat ze in een met enkele vellen keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.