Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak mix voor oliebollen
- Olie om in te bakken / Gebruik geen frituurvet
- 250 gram krenten of rozijnen
- 5 deciliter water
Instructies
- Wel (=in heet water een minuut of tien) de krenten of rozijnen en dep ze droog.
- Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe.
- Roer het geheel met een klopper of een mixer tot een glad beslag.
- Roer de krenten en of rozijnen door het beslag.
- Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, rijzen bij kamertemperatuur.
- Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.
- Laat in een diepe pan olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 ºC).
- Vorm met twee lepels of een oliebollentang/ijslepels bolletjes beslag.
- Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
- Bak de oliebollen in 3-4 minuten rondom goudbruin.
- Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
- Doe de bollen in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Poedersuiker erover en smullen maar!