Oliebollen met krenten of rozijnen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor oliebollen
  • Olie om in te bakken / Gebruik geen frituurvet
  • 250 gram krenten of rozijnen
  • 5 deciliter water

Instructies

  • Wel (=in heet water een minuut of tien) de krenten of rozijnen en dep ze droog.
  • Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe.
  • Roer het geheel met een klopper of een mixer tot een glad beslag.
  • Roer de krenten en of rozijnen door het beslag.
  • Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, rijzen bij kamertemperatuur.
  • Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door. 
  • Laat in een diepe pan olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 ºC).
  • Vorm met twee lepels of een oliebollentang/ijslepels bolletjes beslag.
  • Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
  • Bak de oliebollen in 3-4 minuten rondom goudbruin.
  • Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
  • Doe de bollen in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Poedersuiker erover en smullen maar! 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw