Olijvenmuffins met paprika
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
- muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Ingredients
- 225 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 kleine rode paprika
- 50 g groene olijven zonder pit en grof gehakt
- chilipeper uit de molen
- 1 ei
- 4 el groene olijventapenade
- 225 ml melk
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 °C voor.
- Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Meng de olijven, ? van de paprika en naar smaak chilipeper erdoor.
- Maak in het midden een kuiltje.
- Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los.
- Roer de tapenade en de melk erdoor.
- Schenk het eimengsel in het kuiltje van bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
- Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. 3.
- Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes en strooi de rest van de paprikablokjes erover.
- Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.