Olijvenmuffins met paprika

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 kleine rode paprika
  • 50 g groene olijven zonder pit en grof gehakt
  • chilipeper uit de molen
  • 1 ei
  • 4 el groene olijventapenade
  • 225 ml melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C voor.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Meng de olijven, ? van de paprika en naar smaak chilipeper erdoor.
  • Maak in het midden een kuiltje.
  • Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los.
  • Roer de tapenade en de melk erdoor.
  • Schenk het eimengsel in het kuiltje van bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
  • Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. 3.
  • Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes en strooi de rest van de paprikablokjes erover.
  • Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Cupcakes / Muffins / Tapas