Omelet met Kippenlevers
Een smakelijke omelet gevuld met gebakken kippenlevers, perfect voor een snelle lunch of licht diner.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de levers in stukjes en bak ze aan alle kanten bruin in 25 gram boter.
- Bestrooi met zout en peper.
- Klop de eieren los met water, peper en zout met een staafmixer.
- Verhit 25 gram boter in een voorverwarmde pan, zet het vuur hoog en giet het eiermengsel erin.
- Breng de eimassa zodra deze is gestold met een vork naar het midden.
- Laat het vloeibare steeds naar het midden vloeien.
- Bak de onderkant lichtbruin.
- Schep de kippenlevers op één kant en vouw de omelet dubbel.
- Laat de omelet op een schaal glijden en versier met een tomaatje en peterselie.
- Dien direct op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g