Omelet met zoete ui en avocadosalsa

Omelet met zoete ui en avocadosalsa

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • tabasco
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 4 zoete uien in dunne ringen
  • 6 scharreleieren
  • 6 eetlepel(s) bieslook geknipt

Instructies

  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en trek de schil van de helften.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep het met de rode ui, de knoflook, tabasco en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Verhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag en fruit de zoete uien al omscheppend verdeeld over 2 pannen, in ± 7 minuten goudgeel en glazig.
  • Klop de eieren met ½ dl water, peper en zout naar smaak en de bieslook los en verdeel het mengsel over de twee pannen.
  • Laat het ei op een laag vuur stollen.
  • Keer de omeletten met behulp van een deksel als de bovenkant bijna droog is en laat ook de andere kant lichtbruin kleuren.
  • Snijd de omeletten in punten en serveer ze met de salsa.
  • Lekker met gebakken aardappelen en een bonensalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappelen en een bonensalade.
Wijnadvies:
Andes Peaks, chardonnay. Wit, Chili
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Lunch