Omeletrolletjes met nori en zalm
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 el melk
- 30 g boter
- 4 el zure room
- 1 tl wasabi
- 4 nori-vellen
- 150 g gerookte zalm
- 50 ml Japanse sojasaus
Instructies
- Klop in een kom met een garde de eieren en melk los.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verhit 10 g van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep ¼ van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.
- Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin.
- Bak van de rest van de boter en het beslag nog 3 omeletten.
- Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak.
- Roer de zure room en wasabi door elkaar.
- Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten.
- Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover.
- Rol de omeletten strak op, snijd ze schuin doormidden.
- Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.