Omeletrolletjes met nori en zalm

Omeletrolletjes met nori en zalm

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 el melk
  • 30 g boter
  • 4 el zure room
  • 1 tl wasabi
  • 4 nori-vellen
  • 150 g gerookte zalm
  • 50 ml Japanse sojasaus

Instructies

  • Klop in een kom met een garde de eieren en melk los.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verhit 10 g van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep ¼ van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.
  • Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin.
  • Bak van de rest van de boter en het beslag nog 3 omeletten.
  • Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak.
  • Roer de zure room en wasabi door elkaar.
  • Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten.
  • Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover.
  • Rol de omeletten strak op, snijd ze schuin doormidden.
  • Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Ontbijt / Vis
Land van herkomst Japan