Omelette soufflé

Omelette soufflé

Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Koekenpan , met anti-aanbak laag doorsnede 26 cm

Ingrediënten

  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eieren
  • zout
  • peper

Instructies

  • Boven 2 kommen eieren splitsen.
  • Eierdooiers met slagroom, zout en peper kloppen tot mengsel licht van kleur en dik is.
  • Eiwitten met mespunt zout stijf slaan.
  • 2 eetlepels eiwitschuim luchtig door eierdooiers scheppen.
  • Dit mengsel op eiwitten laten glijden en voorzichtig door elkaar spatelen.
  • In pan boter zachtjes verhitten.
  • Zodra boter schuimt omeletmassa toevoegen en 15 seconden met vork omscheppen.
  • Omelet voorzichtig omscheppend luchtig bakken tot onderkant gestold is.
  • Omelet dubbelklappen en direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 0 g | Protein: 14 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch
Land van herkomst Frankrijk