Omgekeerde ananastaart met kokos

Omgekeerde ananastaart met kokos
Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g kokos geraspte
  • 1 kleine ananas verse / of 8 verse plakken
  • 200 g suiker fijne
  • 150 g boter zacht
  • 3 eieren
  • 4 el ananasjam
  • 150 g bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°c
  • Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  • Laat de kokos op een bord afkoelen.
  • Snijd de ananas in plakken van 1½ cm dik.
  • Snijd de schil met harde kroontjes weg.
  • Halveer de plakken en snijd ook het harde binnenstuk weg.
  • Strooi 50 g suiker over de bodem van de dik ingevette vorm.
  • Leg de plakken ananas dicht tegen elkaar aan als een bloem in de vorm.
  • Snijd de overgebleven plakken in stukken en leg ze langs de buitenrand.
  • Klop in een kom de boter met een snufje zout en de rest van de suiker met de handmixer tot een romige massa.
  • Voeg de eieren toe en klop tot de massa weer romig wordt.
  • Klop dan achtereenvolgens de ananasjam, kokos en bloem door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad.
  • Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
  • Leg direct uit de oven een platte schaal op de vorm en keer de taart op de schaal. Laat de taart afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze taart is ook lekker als dessert.
Serveer de taart dan lauwwarm en geef er een bolletje slagroomijs bij.
Let op: verse ananas en zuivel gaan niet samen en gelatine levert geen resultaat; tenzij ananas eerst wordt geblancheerd.
Een hele ananas bewaren?
Niet in de koelkast!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart