Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Benodigheden voor het deeg:
- 225 gram bloem
- 75 gram Lichte bastardsuiker
- Snufje zout
- 150 gram koude echte boter
- 1 eidooier
Voor de vulling:
- 150 gram suiker
- scheutje water
- klontje echte boter
- 5 rijpe handperen geschild en in repen gesneden
Instructies
- Doe de bloem, suiker, zout en de boter in de keukenmachine en laat mengen tot het deeg aan elkaar kleeft.
- Doe er dan de eidooier bij en meng nog even door.
- Haal het deeg uit de kom en verpak het in plastic folie.
- Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
- Neem een ronde lage bakvorm en vet deze in.
- Zet de bakvorm aan de kant en ga verder met het maken van de karamelsaus.
- Neem een steelpan en doe hierin het scheutje water met de suiker.
- Zet op een hoog vuur en laat koken.
- De suiker gaat verkleuren naar goudbruin.
- Kijk uit dat je het niet laat verbranden.
- Wanneer de saus goed is neem je hem van het vuur en blus je het geheel af met een klein scheutje water.
- Roer dan het klontje boter erdoor.
- Goed blijven roeren en vooral niet meer terug op het vuur zetten !
- Schenk de saus in het bakblik en rangschik de geschilde peren er bovenop.
- Neem nu het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm.
- Leg de lap over de peren en probeer voorzichtig de zijkanten iets onder de peren in te steken.
- Bak de omgekeerde perentaart in een voorverwarmde oven van 180° in ca 50 minuutjes gaar.
- Haal de taart uit de oven en leg er een groot rond bord of taartschotel overheen.
- Draai de taart in 1 keer om. Serveer bij de koffie of met een bolletje vanille ijs.