Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop
Allerhande 2002
Equipment
- eenpersoons quichevormpjes
Ingrediënten
- 125 g bloem
- 50 g poedersuiker
- zout
- 100 g roomboter koude
- 2 eierdooiers
- 4 handsinaasappels
- ¾ dl Campari slijter
- 75 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- bloem om te bestuiven
Instructies
- In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen.
- Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten.
- Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen.
- In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat.
- Iets laten afkoelen.
- Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken.
- Werkvlak bestuiven met wat bloem.
- Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede.
- Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden.
- Iets laten afkoelen.
- Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.
Voedingswaarden
Calories: 635 kcal | koolhydraten: 66 g | Protein: 7 g | Vet: 35 g