Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop

Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 50 g poedersuiker
  • zout
  • 100 g roomboter koude
  • 2 eierdooiers
  • 4 handsinaasappels
  • ¾ dl Campari slijter
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • bloem om te bestuiven

Instructies

  • In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen.
  • Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten.
  • Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen.
  • In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat.
  • Iets laten afkoelen.
  • Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken.
  • Werkvlak bestuiven met wat bloem.
  • Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede.
  • Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden.
  • Iets laten afkoelen.
  • Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.

Voedingswaarden

Calories: 635 kcal | koolhydraten: 66 g | Protein: 7 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch