Oostendse waterzooi

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gr boter
  • 100 gr ui in dunne ringen
  • 200 gr witloof in smalle reepjes
  • 3 lente-uitjes in ringen
  • citroensap
  • 2 dl visbouillon tablet
  • ½ dl witte wijn
  • 2 ontvelde vleestomaten in vieren
  • 4 stukken kabeljauwfilet á 150 gr
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels geknipte tuinkers
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 150 gr zalmfilet in reepjes

Instructies

  • Laat in 50 gr boter de ui, het witloof, de lente-ui met een scheutje citroensap ± 5 minuten zacht bakken.
  • Doe de bouillon en de wijn erbij, breng het aan de kook en laat het ± 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de tomaat en de rest van de boter toe.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg ze in de pan.
  • Schep het groentemengsel erover, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis 6-8 minuten tegen de kook aan.
  • Verdeel de kabeljauw en de zalm over de borden, strooi er de groene kruiden over en verdeel het groentemengsel erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er gestoomde aardappelen of broodcroûtons bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België