Oostendse waterzooi
Ingrediënten
- 75 gr boter
- 100 gr ui in dunne ringen
- 200 gr witloof in smalle reepjes
- 3 lente-uitjes in ringen
- citroensap
- 2 dl visbouillon tablet
- ½ dl witte wijn
- 2 ontvelde vleestomaten in vieren
- 4 stukken kabeljauwfilet á 150 gr
- zout
- peper
- 2 eetlepels geknipte tuinkers
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 150 gr zalmfilet in reepjes
Instructies
- Laat in 50 gr boter de ui, het witloof, de lente-ui met een scheutje citroensap ± 5 minuten zacht bakken.
- Doe de bouillon en de wijn erbij, breng het aan de kook en laat het ± 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de tomaat en de rest van de boter toe.
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg ze in de pan.
- Schep het groentemengsel erover, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis 6-8 minuten tegen de kook aan.
- Verdeel de kabeljauw en de zalm over de borden, strooi er de groene kruiden over en verdeel het groentemengsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gestoomde aardappelen of broodcroûtons bij.