Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan.
Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de djahe, laos, ketoembar en het verkruimelde kippenbouillonblokje toe.
Roer goed door.
Voeg 2 eetlepels zoete ketjap toe, samen met het gare bami-vlees.
Voeg vervolgens de bami-groenten en daarna de ham toe.
Voeg beetje bij beetje de gare eiermie toe.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg op het laatst de gedroogde selderij toe en meng goed.
Kluts de twee eieren en bak een omelet in een koekenpan.
Snijd de omelet in reepjes en leg deze op de bami.
Serveer de bami met zure augurken en/of zure uitjes.
Serveertip:
Garneer de bami eventueel met wat fijngehakte lente-ui of verse koriander voor extra smaak en frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Oosterse Bami