Oosterse Bami Goreng

Oosterse Bami Goreng

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 100 g varkensvlees in blokjes
  • 100 g kippenvlees in blokjes
  • 50 g ontbijtspek in stukjes
  • 4 eieren
  • ½ blik visballetjes in vieren gesneden (optioneel)
  • 200 g spitskool fijngesneden
  • 50 g prei in dunne ringen
  • 50 g ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 25 g selderij fijngehakt
  • 3 eetlepels vis sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Peper naar smaak
  • Mespuntje ve-tsin optioneel
  • 6 eetlepels olie
  • Margarine

Instructies

  • Snijd het varkensvlees, kippenvlees en ontbijtspek in kleine blokjes.
  • Verdeel eventueel de visballetjes.
  • Snijd de selderij, spitskool, prei, ui en knoflook.
  • Bak de eieren met een beetje margarine.
  • Als ze bijna gaar zijn, schraap ze dan op een hoopje en zet ze even opzij.
  • Kook de eiermie gedurende 5 minuten in 2 liter kokend water.
  • Trek de slierten met twee vorken uit elkaar.
  • Laat de mie uitlekken in een vergiet en besprenkel met een beetje olie om plakken te voorkomen.
  • Fruit de ui glazig in een wok of grote pan en voeg de knoflook en prei toe.
  • Voeg het varkensvlees, kippenvlees, visballetjes (indien gebruikt), ontbijtspek, selderij en spitskool toe.
  • Voeg de vis sojasaus, ketjap manis, peper en ve-tsin toe.
  • Meng alles goed terwijl je op laag vuur kookt.
  • Voeg tot slot de gekookte mie toe en bak het geheel op, waarbij je alles goed omschept.
  • Serveer de Oosterse Bami Goreng direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer de bami goreng met wat fijngehakte lente-ui of gebakken uitjes voor extra smaak en textuur.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chenin Blanc past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië