Oosterse Biefstuk Roerbakschotel met Paksoi
Deze biefstuk roerbakschotel met paksoi en roerbakgroenten is snel, kruidig en heerlijk sappig. Perfect voor een doordeweekse Aziatische maaltijd!
Equipment
- Wok of grote koekenpan
- Schaal voor marinade
- mes
Ingrediënten
- 1 kg biefstuk
- 4 rode uien
- 4 struikjes paksoi
- 300 g gesneden roerbakgroenten
- Voor de marinade:
- 4 eetlepels zoete sojasaus
- 3 theelepels sambal oelek
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel Spice Vijf kruidenmix
- 1 eetlepel maïzena
Instructies
- Meng de sojasaus, sambal, knoflook, Spice Vijf en maïzena in een schaal tot een marinade.
- Marineer de biefstuk in deze saus en laat minstens 15 minuten intrekken.
- Snijd de gemarineerde biefstuk in reepjes.
- Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
- Roerbak de biefstukreepjes kort tot ze mooi bruin en sappig zijn, haal ze uit de pan en zet opzij.
- Roerbak in dezelfde pan de gesneden rode uien 2 minuten.
- Voeg de paksoi en de roerbakgroenten toe en bak nog 3-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Doe de gebakken biefstuk terug in de pan en roer alles goed door tot het volledig gaar is.
- Serveer de roerbakschotel met rijst, augurken, kroepoek en een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met pandanrijst en een frisse komkommersalade voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Een fruitige Shiraz of een kruidige Malbec past goed bij de intense smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 48 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 46 g | Vet: 22 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 10 g