Oosterse Biefstuk Roerbakschotel met Paksoi

Een smakelijke Oosterse biefstuk roerbakschotel met paksoi, geserveerd op een rustieke houten tafel met natuurlijke belichting en vintage eetstokjes.

Oosterse Biefstuk Roerbakschotel met Paksoi

Deze biefstuk roerbakschotel met paksoi en roerbakgroenten is snel, kruidig en heerlijk sappig. Perfect voor een doordeweekse Aziatische maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Wok of grote koekenpan
  • Schaal voor marinade
  • mes

Ingrediënten

  • 1 kg biefstuk
  • 4 rode uien
  • 4 struikjes paksoi
  • 300 g gesneden roerbakgroenten
  • Voor de marinade:
  • 4 eetlepels zoete sojasaus
  • 3 theelepels sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel Spice Vijf kruidenmix
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Meng de sojasaus, sambal, knoflook, Spice Vijf en maïzena in een schaal tot een marinade.
  • Marineer de biefstuk in deze saus en laat minstens 15 minuten intrekken.
  • Snijd de gemarineerde biefstuk in reepjes.
  • Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
  • Roerbak de biefstukreepjes kort tot ze mooi bruin en sappig zijn, haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Roerbak in dezelfde pan de gesneden rode uien 2 minuten.
  • Voeg de paksoi en de roerbakgroenten toe en bak nog 3-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Doe de gebakken biefstuk terug in de pan en roer alles goed door tot het volledig gaar is.
  • Serveer de roerbakschotel met rijst, augurken, kroepoek en een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met pandanrijst en een frisse komkommersalade voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Een fruitige Shiraz of een kruidige Malbec past goed bij de intense smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 48 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 46 g | Vet: 22 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden