Oosterse Frikandel Pan

Oosterse Frikandel Pan

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 4 grote gekookte aardappelen
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • Bouillon
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels ketoembar gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel korianderblad
  • 1 theelepel djinten gemalen komijnzaad
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Suiker
  • Snufje gemalen peper
  • Boter

Instructies

  • Maak een boemboe (kruidenmengsel) in een vijzel van de ui, knoflook, ketoembar, djinten,
  • peper, zout, nootmuskaat, suiker en een theelepel bouillonpoeder.
  • Plet de gekookte aardappelen.
  • Week de verkruimelde beschuiten in een beetje bouillon en voeg ze toe aan de aardappelen.
  • Voeg gehakt, boemboe, korianderblad en ei toe en meng alles goed.
  • Vet een ovenvaste schaal in met boter en doe het gehaktmengsel erin.
  • Bestrooi met paneermeel.
  • Bak het geheel in het midden van de oven op 200ºC tot het gaar is, of verwarm het 7½ minuten in de magnetron op 700 Watt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Oosters