Oosterse Frikandel Pan met Pittige Boemboe
Een snelle en smaakvolle Oosterse frikandel pan met een pittige boemboe, perfect als hartig hoofdgerecht of snack.
Equipment
- Afdekbare ovenschotel
- magnetron
- vijzel
Ingrediënten
- 500 g half-om-half gehakt
- 1 beschuit verkruimeld
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel laos galangal
- 1 theelepel sambal trassi
- ½ theelepel djahe gember
- Snufje sereh citroengras
- Chilisaus naar smaak
- Korianderblad ter garnering
Instructies
- Maak in een vijzel een boemboe door de knoflook, sambal trassi, laos, sereh, djahe, verkruimelde beschuit en korianderblad fijn te malen.
- Meng deze boemboe goed door het gehakt, samen met het ei, totdat alles goed gemengd is.
- Plaats het gehaktmengsel in een afdekbare ovenschotel.
- Verwarm het gerecht gedurende 7 minuten in de magnetron op 700 Watt, of tot het gehakt gaar is.
- Haal de ovenschotel uit de magnetron en giet er 2 eetlepels chilisaus overheen.
- Garneer het gerecht met verse korianderblaadjes.
- Serveer de Oosterse frikandel pan als een hartig hoofdgerecht of bijgerecht en geniet van de rijke smaken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pittige frikandel pan past goed bij een koele, verfrissende pils of een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g