Oosterse Frikandel Pan met Pittige Boemboe

Oosterse Frikandel Pan met Pittige Boemboe

Een snelle en smaakvolle Oosterse frikandel pan met een pittige boemboe, perfect als hartig hoofdgerecht of snack.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Afdekbare ovenschotel
  • magnetron
  • vijzel

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 beschuit verkruimeld
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel laos galangal
  • 1 theelepel sambal trassi
  • ½ theelepel djahe gember
  • Snufje sereh citroengras
  • Chilisaus naar smaak
  • Korianderblad ter garnering

Instructies

  • Maak in een vijzel een boemboe door de knoflook, sambal trassi, laos, sereh, djahe, verkruimelde beschuit en korianderblad fijn te malen.
  • Meng deze boemboe goed door het gehakt, samen met het ei, totdat alles goed gemengd is.
  • Plaats het gehaktmengsel in een afdekbare ovenschotel.
  • Verwarm het gerecht gedurende 7 minuten in de magnetron op 700 Watt, of tot het gehakt gaar is.
  • Haal de ovenschotel uit de magnetron en giet er 2 eetlepels chilisaus overheen.
  • Garneer het gerecht met verse korianderblaadjes.
  • Serveer de Oosterse frikandel pan als een hartig hoofdgerecht of bijgerecht en geniet van de rijke smaken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pittige frikandel pan past goed bij een koele, verfrissende pils of een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Snack / Vlees
Land van herkomst Indonesië