Oosterse Kipfiletschotel met Zoetzure Saus
Een heerlijke, snel te bereiden kipfiletschotel met Oosterse groenten, zoetzure saus en een verrassende twist van appel en rookworst.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een beetje olijfolie goudbruin en gaar.
- Bestrooi de kip met de kipkruiden, oregano en chilipoeder en laat kort intrekken.
- Snijd de courgette en knoflook klein.
- Kook de sperziebonen beetgaar en giet ze af.
- Bak de groenten en knoflook kort mee met de kip tot ze beetgaar zijn.
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze samen met de blokjes appel toe aan de pan.
- Roer alles goed door en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
- Verwarm de zoetzure saus en serveer deze apart of door het gerecht.
- Serveer de kipfiletschotel met rijst of gekookte aardappelen en een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommer- of koolsalade en een schepje extra zoetzure saus.Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoetzure smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 45 g | Vet: 18 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 12 g