Oosterse macaroni met ham en smeltkaas
Een romig pastagerecht met een verrassende oosterse twist: macaroni met boemboe, hamreepjes en smeltende kaas. Snel, vullend en ideaal voor doordeweeks.
Ingrediƫnten
- 2 eetlepels roerbakolie
- 2 pakjes hamreepjes ca. 200 g
- 2 zakjes Chinese roerbakmix 250 g
- 1 bakje boemboe Sajoer Tjampoer 100 g, Conimex
- 1 dikke plak jong belegen kaas ca. 150 g
- 350 g macaroni
- Zout
Instructies
- Week de boemboe in 200 ml kokend water en laat dit 10 minuten staan.
- Breng in een grote pan ruim water aan de kook en voeg zout en de macaroni toe.
- Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een wok of braadpan.
- Roerbak de Chinese roerbakmix 3 minuten.
- Voeg de geweekte boemboe toe en bak 2 minuten mee.
- Giet de macaroni af en schep deze door de groenten en boemboe.
- Voeg de blokjes kaas en de hamreepjes toe en schep goed om.
- Verwarm de macaroni op laag vuur tot de kaas begint te smelten.
- Breng op smaak met zout en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer dit gerecht met een schaaltje ketjap manis om aan tafel naar smaak toe te voegen.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 6 g