Oosterse macaroni met ham en smeltkaas

Oosterse macaroni met ham en smeltkaas

Een romig pastagerecht met een verrassende oosterse twist: macaroni met boemboe, hamreepjes en smeltende kaas. Snel, vullend en ideaal voor doordeweeks.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 2 pakjes hamreepjes ca. 200 g
  • 2 zakjes Chinese roerbakmix 250 g
  • 1 bakje boemboe Sajoer Tjampoer 100 g, Conimex
  • 1 dikke plak jong belegen kaas ca. 150 g
  • 350 g macaroni
  • Zout

Instructies

  • Week de boemboe in 200 ml kokend water en laat dit 10 minuten staan.
  • Breng in een grote pan ruim water aan de kook en voeg zout en de macaroni toe.
  • Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een wok of braadpan.
  • Roerbak de Chinese roerbakmix 3 minuten.
  • Voeg de geweekte boemboe toe en bak 2 minuten mee.
  • Giet de macaroni af en schep deze door de groenten en boemboe.
  • Voeg de blokjes kaas en de hamreepjes toe en schep goed om.
  • Verwarm de macaroni op laag vuur tot de kaas begint te smelten.
  • Breng op smaak met zout en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer dit gerecht met een schaaltje ketjap manis om aan tafel naar smaak toe te voegen.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Kaas / Pasta / Varkensvlees / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden