Oosterse Mieneschotel met Paksoi
Ingrediënten
- 300 g mienestjes
- 2 struiken paksoi
- 400 g varkensvleesreepjes of tofu voor vegetarische optie
- 2 theelepels gemalen komijn djinten
- 7 eetlepels zoete chilisaus
- 50 g gebakken uitjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
Instructies
- Kook de mienestjes volgens de instructies op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het varkensvlees (of tofu) in 5 minuten bruin.
- Voeg de paksoi toe en bak deze al omscheppend 4-5 minuten mee.
- Breng op smaak met de Japanse sojasaus, gemalen komijn, zout en peper.
- Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op.
- Schenk de zoete chilisaus over de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze oosterse mieneschotel met paksoi gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 27 g | Vet: 26 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 20 g