Oosterse Mieschotel met Spitskool en Surimi

Oosterse Mieschotel met Spitskool en Surimi

Geniet van deze smaakvolle Oosterse mieschotel met knapperige spitskool en surimi, een heerlijke en eenvoudige maaltijd met een verfrissend vleugje knoflook en koriander.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak eiermie 250 g
  • 600 g spitskool
  • 1 rode paprika
  • 2 bakjes surimisticks a 150 g
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ flesje woksaus knoflook & koriander a 175 ml

Instructies

  • Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de spitskool en paprika schoon en snijd ze in reepjes.
  • Snijd de surimisticks in stukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de groenten gedurende 5 minuten.
  • Voeg de surimistukjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Schenk de woksaus erbij en laat het geheel goed doorwarmen.
  • Serveer de mie met de roerbakgroenten en surimi.
  • Garneer met geraspte komkommer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters