Oosterse Mieschotel met Spitskool en Surimi
Geniet van deze smaakvolle Oosterse mieschotel met knapperige spitskool en surimi, een heerlijke en eenvoudige maaltijd met een verfrissend vleugje knoflook en koriander.
Ingrediënten
- 1 pak eiermie 250 g
- 600 g spitskool
- 1 rode paprika
- 2 bakjes surimisticks a 150 g
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- ½ flesje woksaus knoflook & koriander a 175 ml
Instructies
- Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de spitskool en paprika schoon en snijd ze in reepjes.
- Snijd de surimisticks in stukjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de groenten gedurende 5 minuten.
- Voeg de surimistukjes toe en roerbak nog 2 minuten.
- Schenk de woksaus erbij en laat het geheel goed doorwarmen.
- Serveer de mie met de roerbakgroenten en surimi.
- Garneer met geraspte komkommer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g