Oosterse Nasi met Kip, Groentenomelet en Pindasaus

Oosterse Nasi met Kip, Groentenomelet en Pindasaus

Heerlijke Oosterse nasi goreng met kip, verse groentemix, een smeuïge omelet en krokante pindasaus. Een complete maaltijd boordevol smaak en variatie.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje taugé
  • 1 groot pak Oosterse groentemix
  • 1 rode of groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 250 g kipfilet
  • 3 in ringetjes gesneden bosui
  • 400 g gekookte basmati rijst
  • 4 eieren
  • 50 g spekreepjes
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepeltje sambal manis
  • Pindasaus Go-Tan

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de rijst in een zeef en laat het uitstomen.
  • Verhit een ruime pan of wok en voeg wat plantaardige olie toe.
  • Bak de spekreepjes samen met de knoflook en sjalotten licht goudbruin.
  • Haal dit uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde pan de in reepjes gesneden kipfilet om en om gaar.
  • Voeg de ketjap manis toe en laat kort meesudderen.
  • Schep de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg nog wat olie toe aan de pan en verhit goed.
  • Roerbak de Oosterse groentemix, sambal manis en taugé kort op hoog vuur.
  • Voeg de kipreepjes, spek en gembersiroop toe aan de groenten en roerbak alles samen nog even.
  • Doe de uitgestoomde rijst erbij en verwarm het geheel goed terwijl je blijft omscheppen.
  • Bak ondertussen 4 omeletten van de eieren of bak ze als gebakken eieren.
  • Schep de nasi in diepe borden, garneer met de omelet en serveer met pindasaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer de nasi goreng met krokante gebakken uitjes, emping en stukjes verse komkommer voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:

Een frisse Pinot Blanc van Jean Rosen combineert uitstekend bij deze pittige schotel.

Voedingswaarden

Calories: 349 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 27 g | Vet: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Rijst / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden