Oosterse Preistamppot met Ananas en Nasi Goreng

Oosterse preistamppot met romige aardappelpuree, verse preiringen, stukjes paprika en ananas, op smaak gebracht met boemboe

Oosterse Preistamppot met Ananas en Nasi Goreng

Een verrassende draai aan de klassieke stamppot: prei, aardappels en ananas in een Oosterse nasi goreng smaak, afgemaakt met gebakken uitjes.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 g prei in dunne ringen
  • 1 kg aardappels geschild
  • Zout naar smaak
  • 1 paprika in stukjes
  • 1 blikje stukjes ananas 567 g
  • 1 zakje boemboe nasi goreng
  • 1 dl melk
  • 3 eetlepels gebakken ui

Instructies

  • Snijd de prei in dunne ringen en was ze goed.
  • Schil de aardappelen en kook ze in water met wat zout gaar.
  • Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Giet de ananas af, maar vang het sap op en halveer de stukjes ananas.
  • Verwarm het ananassap en schenk het over de boemboe nasi goreng.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk.
  • Schep er de prei, de paprika, de ananas en de gewelde nasigroenten door en garneer met de gebakken uitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een stukje gegrilde kip of een vegetarisch alternatief voor extra eiwitten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte Oosterse smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch