Oosterse Stamppot met Paksoi en Tempé
Een Oosters getinte stamppot met paksoi, champignons en tempé, op smaak gebracht met gember en komijn.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 struik paksoi
- 150 gram champignons
- 150 ml melk
- 150 gram tempé
- 2 eetlepels vloeibare bakboter
- 500 gram aardappels
- Gemalen komijn of koriander
- Gember
- Nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappelen en kook gaar in weinig water.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Snijd de tempé in blokjes.
- Fruit de ui glazig in de bakboter.
- Bak de tempé bruin mee.
- Strooi gemberpoeder en komijn of koriander erover.
- Bak de champignons en paksoi kort mee.
- Verwarm de melk.
- Maak van de gare aardappelen puree met hete melk, peper en nootmuskaat.
- Schep het paksoimengsel erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 8 g