Oosterse Stamppot met Paksoi, Taugé en Saté

Oosterse stamppot met paksoi en taugé, geserveerd met gegrilde kipsaté en romige pindasaus. Het gerecht is gegarneerd met gehakte pinda’s en verse koriander, sfeervol gepresenteerd op een rustieke houten tafel.

Oosterse Stamppot met Paksoi, Taugé en Saté

Een kruidige stamppot met paksoi, wortel en taugé, verrijkt met pindakaas en ketjap, en geserveerd met gegrilde saté en seroendeng.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • ½ struik paksoi in dunne repen
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels seroendeng
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ - 1 theelepel sambal oelek
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 25 g taugé
  • 40 g boter
  • 350 g winterwortel in halve plakjes
  • 8 stokjes saté van de slager
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
  • Roer de melk, boter, zout, peper, ketjap en sambal door de aardappelen tot een stevige puree ontstaat.
  • Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de wortel toe en bak al omscheppend 7 minuten mee.
  • Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Roer de koriander en pindakaas erdoor en laat op laag vuur 5 minuten garen.
  • Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Grill intussen de saté onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar.
  • Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm goed door.
  • Roer vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en bestrooi met seroendeng.
  • Serveer met de gegrilde saté.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met komkommer-zoetzuur en kroepoek voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 32 g | Vet: 28 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Indonesië / Oosters
Jaargetijde: Alle Jaargetijden