Oosterse Stamppot met Paksoi, Taugé en Saté
Een kruidige stamppot met paksoi, wortel en taugé, verrijkt met pindakaas en ketjap, en geserveerd met gegrilde saté en seroendeng.
Equipment
- Grill of grillpan,
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen geschild en in stukken
- ½ struik paksoi in dunne repen
- 2 dl melk
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels seroendeng
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ - 1 theelepel sambal oelek
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 25 g taugé
- 40 g boter
- 350 g winterwortel in halve plakjes
- 8 stokjes saté van de slager
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
- Roer de melk, boter, zout, peper, ketjap en sambal door de aardappelen tot een stevige puree ontstaat.
- Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
- Voeg de wortel toe en bak al omscheppend 7 minuten mee.
- Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
- Roer de koriander en pindakaas erdoor en laat op laag vuur 5 minuten garen.
- Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Grill intussen de saté onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar.
- Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm goed door.
- Roer vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en bestrooi met seroendeng.
- Serveer met de gegrilde saté.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met komkommer-zoetzuur en kroepoek voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 32 g | Vet: 28 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 9 g