Oosterse Zeeduivel Roerbak met Garnalen

Roergebakken Zeeduivel met Prei en Paprika - Receptenplein.nl

Oosterse Zeeduivel Roerbak met Garnalen

Smaakvolle roerbak met zeeduivel, garnalen, prei en paprika in een oosterse saus, perfect met rijst of puree.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • wok, of hapjespan

Ingrediënten

  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel Hoisinsaus toko
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 knoflookteentje fijngehakt
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram garnalen
  • 250 gram prei
  • 250 gram zeeduivelfilet in stukjes
  • ½ eetlepel gember
  • Peper

Instructies

  • Snijd de zeeduivelfilet in stukjes van ca.
  • 3 cm.
  • Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.
  • Snipper de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in stukjes van ca.
  • 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan.
  • Roerbak de vis ca.
  • 3 minuten.
  • Schep de vis uit de pan.
  • Roerbak de ui, knoflook en gember ca.
  • 1 minuut.
  • Voeg de paprika en prei toe en roerbak 5 minuten.
  • Roer de hoisinsaus, sojasaus en sherry door de groenten.
  • Schep de vis erdoor.
  • Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
In het recept staat 250 gram vis voor 2 personen. Dit vind ik wel erg weinig. Ik heb alle ingrediënten verdubbeld voor 2 personen. In plaats van zeeduivel heb ik gewoon Tilapia filet gebruikt, want zeeduivel is erg moeilijk aan te komen.
Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 40 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Azië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij