Open Sushi van Omelet met Carpaccio of Zalm
Ingrediënten
- 1 sushikit Saitaku
- 3 gerookte verse eieren Smoked eggs
- 1 el zonnebloemolie
- 1 eetrijpe avocado
- 4 radijsjes
- 100 g Blonde d’Aquitaine rundercarpaccio Puur van Smaak van PLUS
- 100 g gerookte zalm
- ½ bakje tuinkers
- 1 el zwart sesamzaad
Instructies
- Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop de eieren los met 2 eetlepels water en zout naar smaak.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak een dunne omelet.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil, en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Snijd de radijs in plakjes en vervolgens in reepjes.
- Knip de norivellen in 4 vierkanten en leg ze op een schaal.
- Vorm van de sushirijst platte burgers van 1,5 cm dik en 6 cm in omtrek.
- Besprenkel ze met een beetje sojasaus en bestrijk desgewenst met een beetje wasabi uit de kit.
- Beleg de rijstburgers met plakjes avocado en reepjes radijs.
- Snijd de omelet in repen van ongeveer 2,5 cm en rol van elke reep een omeletroosje.
- Rol ook roosjes van de carpaccio en zalm en leg ze op de sushi.
- Bestrooi het geheel met tuinkers en sesamzaad.
- Serveer met gember en extra sojasaus uit de kit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke open sushi met omelet, carpaccio of zalm!