Open vruchtentaart met vier soorten fruit

Open vruchtentaart met vier soorten fruit

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • vierkante taartvorm, 25 x 25 cm
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 165 g witte basterdsuiker
  • zout
  • 125 g koude boter
  • 1 ei M
  • 250 g pruimen
  • 100 g blauwe bosbessen
  • 50 g poedersuiker
  • 1 ½ appel elstar
  • 1 blik perziken halve op sap 410 g
  • ½ theelepel kaneel

Instructies

Voorbereiden

  • Boven kom bloem zeven (½ eetlepel bloem apart houden), 150 g basterdsuiker en snufje zout door bloem scheppen.
  • Boter in klontjes snijden (1 eetlepel boter apart houden) en samen met ei door elkaar mengen.
  • Deeg met koude handen kneden, en tot een bal vormen en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Taartvorm invetten met boter, licht bestrooien met ½ eetlepel bloem.
  • Deeg uitrollen tot lap van 30 cm.
  • Vorm met deeg bekleden.
  • Bodem met vork inprikken.
  • Bodem 25 minuten bakken.
  • Pruimen wassen met keukenpapier droogdeppen, halveren en pit verwijderen.
  • Bosbessen wassen, droogdeppen met keukenpapier en 1 eetlepel poedersuiker erdoor scheppen.
  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en in achten verdelen.
  • Perziken goed laten uitlekken.
  • Bodem uit de oven nemen en even laten afkoelen.
  • Bosbessen over ¼ deel van de taart verdelen.
  • Appels over ¼ van taart verdelen.
  • Pruimen, met de bolle kant naar onderen over ¼ deel van de taart verdelen.
  • Ten slotte perziken met bolle kant naar boven over de taart verdelen.
  • Taart in de oven in 20 minuten goudbruin bakken.
  • Intussen rest van poedersuiker mengen met kaneel.
  • Taart uit oven nemen.
  • Appels, pruimen en perziken bestrooien met kaneelsuiker.
  • Bosbessen met rest van basterdsuiker bestrooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Taart
Land van herkomst Frankrijk