Opgerolde lasagne

Opgerolde lasagne

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ovenschotel

Ingrediënten

  • 80 gram pijnboompitten
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram kastanjechampignons plakjes
  • 1,2 kg spinazie
  • 400 gram geitenkaas naturel 55 +
  • 250 gram ricotta bakje van Galbani
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 375 gram verse lasagne bladen vers in koelvak

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een droge koekenpan, laat op een bord afkoelen,
  • Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de knoflook, voeg de champignons toe en bak op hoog vuur ca 5 minuten, neem het uit de pan.
  • Verhit de rest van de olie in dezelfde pan voeg spinazie ttoe.
  • Ga door tot alle spinazie geslonken is.
  • Laat het uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.
  • Snijd de spinazie fijn, meng met de pijnboompitten, champignons, geitenkaas en ricotta,
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Kook de lasagne bladen 3 minuten in ruim kokend water.
  • Neem ze uit de pan en leg ze met de korte kant naar je toe op een snijplank.
  • Bedek de bladen met de spinazievulling, rol ze op, halveer de rollen en leg ze met de snijkant naar bovenin de ovenschaal.
  • Bak ca. 20 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Pasta