Oreo kersentaart
Heeft een beetje de smaak van Schwartzwalder kirsh torte. Je kunt dus als je dit wilt bij de slagroom en de koekjes nog wat kirsh toevoegen
Ingrediënten
- 1,5 pakje oreo koekjes
- 150 boter gesmolten
- 1 pot kersen
- 2 el aardappelzetmeel
- 100 gram mascarpone
- 400 ml slagroom
- vanille extract
- 80 gram poedersuiker
- 1 zakje vanille suiker
- chocolade krullen
Instructies
- Smelt de boter en maal de koekjes fijn.
- Meng dit met elkaar en vul er de bodem van de springvorm mee.
- Strijk glad en egaal en zet het in de diepvries om uit te harden.
- Breng het grootste gedeelte van het kersensap aan de kook.
- Houd een beetje achter om te mengen met het zetmeel.
- Wanneer het sap kookt meng je het sap met zetmeel erdoor.
- Voeg de kersen toe, roer door en schenk dit nu op de oreo bodem.
- Zet in de vriezer om af te koelen.
- Klop de slagroom samen met de mascarpone, vanille suiker, poedersuiker en het vanille extract tot een mooie stijve massa.
- Verdeel dit over de kersen en strijk glad.
- Werk af met chocolade krullen.