Ovengebakken Kabeljauw met Asperges en Venkel
Geniet van deze smaakvolle kabeljauw met asperges en venkel, gebakken in de oven en geserveerd met romige tagliatelle.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 250 g groene asperges in stukjes van 3 cm gesneden
- 1 venkelknol gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 4 stukjes kabeljauwhaasjes
- Tomatensaus naar eigen smaak gekruid
- Mozzarella in brokjes
- ½ bosje dille fijngeknipt
- Tagliatelle voor 4 personen
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje tomatensaus.
- Verdeel de stukjes asperges en gesneden venkel over de saus.
- Leg de kabeljauwhaasjes bovenop de groenten en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Giet de rest van de tomatensaus over de kabeljauw en groenten.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 15 minuten, tot de kabeljauw gaar is.
- Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de tagliatelle af en meng deze met de fijngeknipte dille en leg de brokjes mozzarella erop.
- Serveer de tagliatelle op een bord en schep de gebakken kabeljauw met de groenten eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g