Ovengebakken Kabeljauw met Asperges en Venkel

Ovengebakken Kabeljauw met Asperges en Venkel

Ovengebakken Kabeljauw met Asperges en Venkel

Geniet van deze smaakvolle kabeljauw met asperges en venkel, gebakken in de oven en geserveerd met romige tagliatelle.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g groene asperges in stukjes van 3 cm gesneden
  • 1 venkelknol gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 4 stukjes kabeljauwhaasjes
  • Tomatensaus naar eigen smaak gekruid
  • Mozzarella in brokjes
  • ½ bosje dille fijngeknipt
  • Tagliatelle voor 4 personen
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje tomatensaus.
  • Verdeel de stukjes asperges en gesneden venkel over de saus.
  • Leg de kabeljauwhaasjes bovenop de groenten en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Giet de rest van de tomatensaus over de kabeljauw en groenten.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 15 minuten, tot de kabeljauw gaar is.
  • Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de tagliatelle af en meng deze met de fijngeknipte dille en leg de brokjes mozzarella erop.
  • Serveer de tagliatelle op een bord en schep de gebakken kabeljauw met de groenten eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Pasta / Vis