Ovengebakken Zuurschotel

Ovengebakken Zuurschotel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 500 g uitgelekte zuurkool
  • ½ bruinbrood gesneden
  • 2 eieren
  • 125 ml zure room
  • 250 g schouderham in repen (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Fruit de ui in een braadpan in 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten.
  • Voeg paprikapoeder en zuurkool toe aan de pan en verwarm het geheel 5 minuten zachtjes.
  • Snijd de helft van de sneetjes brood schuin doormidden en zet ze dicht tegen elkaar langs de rand van een ovenschaal.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met de rest van de sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
  • Klop in een kom de eieren los met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het zuurkoolmengsel door het eimengsel.
  • Verdeel het zuurkoolmengsel over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  • Verdeel eventueel de repen schouderham erover.
  • Bestrijk de broodrand met de resterende olie.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling vormt een goede aanvulling op de zuurkool en de romige zure room.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 11 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland