Ovengebakken Zuurschotel
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 500 g uitgelekte zuurkool
- ½ bruinbrood gesneden
- 2 eieren
- 125 ml zure room
- 250 g schouderham in repen (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Fruit de ui in een braadpan in 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten.
- Voeg paprikapoeder en zuurkool toe aan de pan en verwarm het geheel 5 minuten zachtjes.
- Snijd de helft van de sneetjes brood schuin doormidden en zet ze dicht tegen elkaar langs de rand van een ovenschaal.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met de rest van de sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
- Klop in een kom de eieren los met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
- Schep het zuurkoolmengsel door het eimengsel.
- Verdeel het zuurkoolmengsel over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
- Verdeel eventueel de repen schouderham erover.
- Bestrijk de broodrand met de resterende olie.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling vormt een goede aanvulling op de zuurkool en de romige zure room.Voedingswaarden
Calories: 370 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 11 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g