Ovenschotel Macaroni met Bloemkool en Kaassaus
Een heerlijke ovenschotel van macaroni, bloemkool en Beyond Meat gehakt, overgoten met romige kaassaus en afgewerkt met een knapperig korstje.
Equipment
- Grote kookpan
Ingrediënten
- 1 bloemkool in roosjes gesneden en kort voorgekookt
- 350 g macaroni gekookt
- 300 g Beyond Meat gehakt gekruid en rul gebakken
- 1½ ui fijn gesneden en meegebakken met het gehakt
- 250 g geraspte kaas
- 1 pakje room
- Flinke scheut melk
- Peper zout en Italiaanse kruiden (voor het kruiden van het gehakt)
Instructies
Kaassaus:
- Verwarm de room, melk en geraspte kaas in een steelpan op middelhoog vuur.
- Roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad is.
Ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng in een grote ovenschaal de gekookte macaroni, voorgekookte bloemkoolroosjes en het rul gebakken gehakt met de uien.
- Giet de kaassaus gelijkmatig over het macaroni-mengsel en roer alles goed door elkaar.
- Bak de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Zet vervolgens de ovenstand op grill en gril de schotel nog 7 minuten om een mooi goudbruin korstje te krijgen.
- Serveer de ovenschotel warm en geniet van dit heerlijke comfort food!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g