Ovenschotel Macaroni met Bloemkool en Kaassaus

Ovenschotel Macaroni met Bloemkool en Kaassaus

Ovenschotel Macaroni met Bloemkool en Kaassaus

Een heerlijke ovenschotel van macaroni, bloemkool en Beyond Meat gehakt, overgoten met romige kaassaus en afgewerkt met een knapperig korstje.
Porties: 4
Bereidingstijd: 52 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes gesneden en kort voorgekookt
  • 350 g macaroni gekookt
  • 300 g Beyond Meat gehakt gekruid en rul gebakken
  • ui fijn gesneden en meegebakken met het gehakt
  • 250 g geraspte kaas
  • 1 pakje room
  • Flinke scheut melk
  • Peper zout en Italiaanse kruiden (voor het kruiden van het gehakt)

Instructies

Kaassaus:

  • Verwarm de room, melk en geraspte kaas in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad is.

Ovenschotel:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng in een grote ovenschaal de gekookte macaroni, voorgekookte bloemkoolroosjes en het rul gebakken gehakt met de uien.
  • Giet de kaassaus gelijkmatig over het macaroni-mengsel en roer alles goed door elkaar.
  • Bak de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Zet vervolgens de ovenstand op grill en gril de schotel nog 7 minuten om een mooi goudbruin korstje te krijgen.
  • Serveer de ovenschotel warm en geniet van dit heerlijke comfort food!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Pasta / Vleesvervangers
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch