Ovenschotel met gehakt en rode kool

Ovenschotel met gehakt en rode kool

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 1 pak Iglo Rode kool met appeltjes deelblokjes, 450 g
  • mespunt gemalen kaneel
  • 2 zakjes puree à la minute naturel Maggi, 1 pak met 3 zakjes
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche
  • 2 eetlepel(s) fijn geknipte bieslook
  • 100 g belegen geraspte kaas

Instructies

  • Verhit de olie en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul.
  • Breng het gehakt op smaak met de kerrie, peper en zout.
  • Verwarm intussen de rode kool met de appeltjes al omscheppend en breng op smaak met de kaneel.
  • Bereid 2 zakjes aardappelpuree met 5 dl kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de crème fraîche en het bieslook door de puree.
  • Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal (inh. 2 l).
  • Verdeel de rode kool erover en vervolgens een laag aardappelpuree.
  • Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de kaas.
  • Bak de ovenschotel ± 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (200°C) tot de bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Oranjerivier Ruby Cabernet / Merlot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Varkensvlees / Vlees