Ovenschotel met puree en gehakt

Ovenschotel met puree en gehakt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

6 personen:

  • kg aardappels kruimige geschild
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 750 gr. rundergehakt
  • 1 bakje kastanjechampignons brunoise
  • 1 zakje peterselie fijngesneden
  • 50 ml melk
  • 100 gr. Gruyère geraspt
  • 3 lepels olie

Instructies

  • Kook de aardappels in 20-25 min gaar.
  • Verhit ondertussen de oli in een braadpan, bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn.
  • Schep het gehakt en de champignons erbij en bak al roerend op hoog vuur tot het gehakt en de paddestoelen gaar zijn.
  • Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het ff afkoelen.
  • Verwarm de oven op 220 graden voor.
  • Stamp de aardappels tot puree, verwarm de melk en roer deze erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de helft van de puree in de ovenschaal, schep met een schuimspaan het gehaktmengsel (zonder vocht) op de puree.
  • Verdeel de andere helft van de puree over het gehakt.
  • Gruyère erover strooien. 30 min in de oven tot de kaas mooi bruin is.
  • Haricots vert erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Rundvlees / Vlees