Overheerlijk Kalkoenfilet met Citroenkorst
Ingrediënten
- 1 sneetje oud witbrood
- 1 citroen
- 1 ei
- 2 schaaltjes kalkoenfilet à la minute
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Rooster het brood en maal het fijn in een keukenmachine.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf.
- Meng de citroenrasp met het broodkruim en breng op smaak met peper en zout.
- Schep het mengsel op een bord.
- Klop het ei los en schenk dit op een ander bord.
- Paneer de kalkoenfiletlapjes door ze eerst door het losgeklopte ei te halen en vervolgens door het citroenbroodkruim.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kalkoenfilets aan beide kanten in 2-3 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
- Sprenkel nog wat citroensap over de krokant gebakken filets.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrusaroma's van de wijn sluiten mooi aan bij de citroenkorst en zorgen voor een verfrissende combinatie.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g