Paasbrood met Mascarpone en Lemon Curd

Porties: 2
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes paasbrood
  • 1 handje amandelen
  • 84 g mascarpone
  • 3 el lemon curd of citroenmarmelade
  • Poedersuiker
  • 0.5 vanillesuiker

Instructies

  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • Laat ze op een bordje afkoelen.
  • Roer de vanillesuiker door de mascarpone.
  • Bestrijk elk sneetje paasbrood eerst met 1 eetlepel lemon curd en vervolgens royaal met de vanillesuiker-mascarpone.
  • Verdeel de rest van de lemon curd en de amandelen erover.
  • Bestrooi de sneetjes tot slot rijkelijk met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerkingen:
Dit heerlijke paasbrood met mascarpone en lemon curd is een perfecte traktatie voor een feestelijk paasontbijt of brunch.
Wijnadvies:
Geniet van dit zoete lekkernij met een glas mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichte champagne.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 32.5 g | Protein: 6.2 g | Vet: 6.8 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen