Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote kookpan
- Wokpan
- scherp mes
Ingrediënten
- 180 gram dikke rijstnoedels of mie
- 75 gram ongezouten pinda’s fijngehakt en geroosterd
- 1 eetlepel olie
- 1 rode peper in ringetjes
- 1 teentje knoflook fijn geperst
- 2 cm gember geraspt
- 3 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden
- 200 gram wokgarnalen
- 100 gram taugé
- 1 theelepel trassi gefermenteerde garnalenpasta
- 2 eetlepels palmsuiker
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 2 eieren losgeklopt
- 2 theelepels vers limoensap
- Vissaus naar smaak
- 1 bosje koriander fijngehakt
Instructies
Noedels Koken:
- Kook de rijstnoedels of mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar zorg dat ze nog stevig zijn.
- Giet af en zet apart.
Roerbakken:
- Verhit de olie in een wok op hoog vuur.
- Voeg de rode peper, knoflook, gember en een deel van de lente-uitjes toe.
- Roerbak 1-2 minuten.
- Voeg de wokgarnalen toe en roerbak 5 minuten totdat de garnalen roze kleuren.
Ingrediënten Toevoegen:
- Voeg de taugé, trassi, palmsuiker en tamarindepasta toe aan de wok.
- Meng goed door elkaar.
- Voeg de gekookte noedels toe en meng alles goed door elkaar.
Eieren Roerbakken:
- Schuif het noedelmengsel naar de zijkant van de wok en giet de losgeklopte eieren in de vrije ruimte.
- Roerbak de eieren tot ze gaar zijn en meng ze dan door de noedels.
Op Smaak Brengen:
- Breng op smaak met limoensap en vissaus naar wens.
Serveren:
- Serveer de Pad Thai in kommen.
- Strooi de resterende lente-uitjes, geroosterde pinda’s en fijngehakte koriander over de schotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g