Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram rijstnoedels
- 8 el vissaus Nuac Mam
- 2 tenen knoflook
- 1 tl rode curry pasta
- 1 st sjalot
- 2 el zoete sojasaus
- 3 el sesamolie
- 300 gram rauwe garnalen
- 3 st sprieten bieslook
- 1 kl pindakaas
- 4 el kokosmelk
Instructies
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
- Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
- Spoel ze na het koken onder de kraan om het garen te stoppen.
- Laatgoed uitlekken in een zeef.
- Pel en snipper de sjalot. Verwijder het velletje van de knoflook en hak deze fijn.
- Verwarm de sesamolie in een wok en fruit de sjalot.
- Voeg de knolook toe.
- Laat deze in 2 à 3 minuten kleuren onder voortdurend roeren.
- Voeg de currypasta en de pindakaas toe.
- Voeg dan de noedels toe en roer goed door elkaar.
- Voeg dan de vissaus en de sojasaus toe.
- Roer door elkaar en laat 2 minuten garen.
- Voeg de garnalen, de kokosmelk en de fijngesneden bieslook toe.
- Roer goed door elkaar.
- Zodra de garnalen gaar zijn (ong. 5 minuten) haal de wok van het vuur en verdeel over de borden.