Padang Sambalmie met Pittige Visreepjes

Een realistische foto van Padang sambalmie met visreepjes, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De glanzende, gewokte mie-noedels zijn bedekt met een rijke, pittige sambalsaus en gemengd met knapperige groenten zoals paprika en taugé. Goudbruine, wokgebakken visreepjes liggen bovenop, met een drizzle ketjap manis en een snufje verse kruiden als finishing touch. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra visfilets, een schaaltje sambal en verse groenten, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende, smaakvolle uitstraling.

Padang Sambalmie met Pittige Visreepjes

Deze smaakvolle Padang sambalmie met visreepjes combineert de pittige kick van sambal met zachte mie en frisse groenten. Een heerlijk Indonesisch gerecht voor liefhebbers van kruidige smaken!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g visfilet bijv. wijting, koolvis of roodbaars, in reepjes
  • 800 g bamigroenten
  • 6 el ketjap manis
  • 250 g mie ½ zak Conimex Mie nestjes
  • 2-3 el sambal oelek naar smaak
  • 2 el wokolie

Instructies

  • Breng een ruime pan water met een scheutje ketjap manis aan de kook.
  • Kook de mie in ca.
  • 12 minuten gaar.
  • Trek na 2 minuten koken de mie los met 2 vorken en roer af en toe om.
  • Giet de mie af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd de visfilet in brede reepjes.
  • Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje wokolie toe.
  • Wok de bamigroenten met de sambal 5 minuten.
  • Schuif de groenten naar de rand van de wok en bak de visreepjes 3 minuten in het midden.
  • Voeg de uitgelekte mie en de ketjap manis toe en wok alles nog 2 minuten.
  • Verdeel over 4 borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met seroendeng, sambal badjak, atjar tjampoer en kroepoek hot voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 28 g | Vet: 10 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Mie / Vis
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden