Padang Sambalmie met Pittige Visreepjes
Deze smaakvolle Padang sambalmie met visreepjes combineert de pittige kick van sambal met zachte mie en frisse groenten. Een heerlijk Indonesisch gerecht voor liefhebbers van kruidige smaken!
Ingrediënten
- 350 g visfilet bijv. wijting, koolvis of roodbaars, in reepjes
- 800 g bamigroenten
- 6 el ketjap manis
- 250 g mie ½ zak Conimex Mie nestjes
- 2-3 el sambal oelek naar smaak
- 2 el wokolie
Instructies
- Breng een ruime pan water met een scheutje ketjap manis aan de kook.
- Kook de mie in ca.
- 12 minuten gaar.
- Trek na 2 minuten koken de mie los met 2 vorken en roer af en toe om.
- Giet de mie af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Snijd de visfilet in brede reepjes.
- Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje wokolie toe.
- Wok de bamigroenten met de sambal 5 minuten.
- Schuif de groenten naar de rand van de wok en bak de visreepjes 3 minuten in het midden.
- Voeg de uitgelekte mie en de ketjap manis toe en wok alles nog 2 minuten.
- Verdeel over 4 borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met seroendeng, sambal badjak, atjar tjampoer en kroepoek hot voor extra smaak.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 28 g | Vet: 10 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 8 g