Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gr gemengde paddestoelen fijn gesneden
- 1 sjalotje gesnipperd
- 35 gr boter
- 25 gr bloem
- 2 dl runderbouillon van tablet
- Zout peper
- Citroensap
- ½ eetlepel fijngesneden peterselie
- 4 pasteibakjes Jos Poell
Voor het krokante laagje:
- 4 Premium crackers verkruimeld
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 1 eetlepel koude boter in blokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak het sjalotje zachtjes in de boter gedurende 3 minuten.
- Voeg de fijn gesneden paddestoelen toe en bak ze nog 5 minuten mee.
- Bestrooi het geheel met bloem en bak nog 2 minuten mee.
- Roer de runderbouillon geleidelijk door het mengsel totdat er een gladde gebonden saus ontstaat.
- Breng op smaak met zout, peper, enkele druppels citroensap en fijngesneden peterselie.
- Verwarm de pasteibakjes volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Verdeel de warme ragout over de pasteibakjes.
- Meng de verkruimelde crackers met geraspte kaas en strooi het over de ragout.
- Verdeel de blokjes koude boter erover.
- Plaats de pasteibakjes 5 minuten onder de hete grill, totdat het krokante laagje goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke paddenstoelentaartjes direct als tussengerecht voor een smaakvolle
ervaring.
ervaring.