Paddenstoelentaartjes

Paddenstoelentaartjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr gemengde paddestoelen fijn gesneden
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 35 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 2 dl runderbouillon van tablet
  • Zout peper
  • Citroensap
  • ½ eetlepel fijngesneden peterselie
  • 4 pasteibakjes Jos Poell

Voor het krokante laagje:

  • 4 Premium crackers verkruimeld
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel koude boter in blokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak het sjalotje zachtjes in de boter gedurende 3 minuten.
  • Voeg de fijn gesneden paddestoelen toe en bak ze nog 5 minuten mee.
  • Bestrooi het geheel met bloem en bak nog 2 minuten mee.
  • Roer de runderbouillon geleidelijk door het mengsel totdat er een gladde gebonden saus ontstaat.
  • Breng op smaak met zout, peper, enkele druppels citroensap en fijngesneden peterselie.
  • Verwarm de pasteibakjes volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Verdeel de warme ragout over de pasteibakjes.
  • Meng de verkruimelde crackers met geraspte kaas en strooi het over de ragout.
  • Verdeel de blokjes koude boter erover.
  • Plaats de pasteibakjes 5 minuten onder de hete grill, totdat het krokante laagje goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke paddenstoelentaartjes direct als tussengerecht voor een smaakvolle
ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tussengerecht
Feestdagen etc Kerst