Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Doe de bloem, 100 g boter, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom.
Meng het geheel met je vingertoppen tot het lijkt op grof broodkruim.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en vorm het geheel met koele handen (of in de keukenmachine) tot een bal.
Verpak de deegbal in folie en laat minstens 30 minuten rusten op een koele plek.
Breng de marsala aan de kook en los de halve bouillontablet erin op.
Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
Verhit 25 g boter in een grote pan en bak hierin de paddenstoelen met de rest van de rozemarijn al omscheppend.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit tot vier rondjes met een doorsnede van 20 centimeter.
Leg de rondjes op een bakplaat.
Verdeel de blauwaderkaas, paddenstoelen en pecannoten in het midden van de deegrondjes, laat een randje vrij aan de buitenkant.
Vouw de buitenkant van het deeg om de vulling, maar laat het midden open.
Bestrijk de randjes van het deeg met eidooier en bestrooi eventueel met grof zeezout.
Bak de taartjes in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
Verwarm de saus en roer de boter erdoor met een garde.
Blijf roeren tot de boter gesmolten is.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg elk taartje op een bord, schep de warme saus eromheen en garneer met rucola.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Paddenstoelentaartjes met Marsalasaus