Pain de Madeleine met sardientjesboter
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 15 ge peterselie verse
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 75 g zwarte olijven zonder pit
- 2 blikjes sardines in olie à 120 g
- 50 g zachte roomboter
- zou
- peper versgemalen
- 4 sneden Pain Madeleine maïsbrood extra dik
- ½ zakje veldsla à 75 g
Instructies
- Steeltjes van peterselie verwijderen.
- Kappertjes en peterselie fijn hakken.
- Citroen goed schoonboenen en schil fijn raspen.
- Citroen halveren en uitpersen.
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Olijven in plakjes snijden.
- Graatjes uit sardines verwijderen.
- In kom sardines met vork door boter prakken.
- Citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor mengen.
- Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen.
- Sneden brood dik bestrijken met sardientjesboter.
- Veldsla, uiringen en olijven erover verdelen.