Pain de Madeleine met sardientjesboter

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 ge peterselie verse
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 blikjes sardines in olie à 120 g
  • 50 g zachte roomboter
  • zou
  • peper versgemalen
  • 4 sneden Pain Madeleine maïsbrood extra dik
  • ½ zakje veldsla à 75 g

Instructies

  • Steeltjes van peterselie verwijderen.
  • Kappertjes en peterselie fijn hakken.
  • Citroen goed schoonboenen en schil fijn raspen.
  • Citroen halveren en uitpersen.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • Graatjes uit sardines verwijderen.
  • In kom sardines met vork door boter prakken.
  • Citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor mengen.
  • Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Sneden brood dik bestrijken met sardientjesboter.
  • Veldsla, uiringen en olijven erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch
Land van herkomst Frankrijk