Paksoistamppot met Garnalen en Kruidige Varkensfilet

Paksoistamppot met sappige, gekruide varkensfilet en roze garnalen, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. De romige stamppot is frisgroen van kleur, met een goudbruine varkensfilet ernaast en verse kruiden als garnering.

Paksoistamppot met Garnalen en Kruidige Varkensfilet

Een smaakvolle stamppot met knapperige paksoi, kruidige varkensfilet en sappige garnalen, afgemaakt met ketjap manis en seroendeng.
Porties: 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi in reepjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 g aardappelen geschild en in stukken
  • 150 g garnalen
  • 150 g varkensfilet in blokjes
  • Olijfolie naar behoefte
  • Ketjap manis naar smaak
  • Seroendeng naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de varkensfilet met de knoflook in 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de paksoi toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Giet overtollig vocht af in een schaaltje en bewaar het voor later.
  • Voeg ketjap manis naar smaak toe aan het vlees-paksoimengsel en verwarm kort.
  • Voeg de garnalen toe en roer alles even door.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng het roerbakmengsel erdoor.
  • Voeg eventueel wat van het bewaarde vocht toe voor extra smeuïgheid.
  • Serveer de stamppot met een royale topping van seroendeng.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade en een scheutje limoensap voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van paksoi en garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 32 g | Vet: 18 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden