Pandan Chiffon Cake

Pandan Chiffon Cake

Porties: 8 porties
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 7 eieren gesplitst
  • 120 gram suiker voor het mengen met eidooiers
  • 80 gram suiker voor het mengen met eiwitten
  • 100 cc water
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder cream of tartar
  • ½ theelepel zout
  • ½ potje pandan extract of minder voor een lichtgroene kleur
  • 75 cc plantaardige olie
  • 180 gram bakmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Klop de eidooiers met 120 gram suiker luchtig in ongeveer 25 minuten.
  • Meng in een kom water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder.
  • Zet opzij.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten met 80 gram suiker tot een luchtig mengsel in ongeveer 10 minuten.
  • Zet opzij.
  • Meng het bakmeel met het eidooiermengsel.
  • Voeg het mengsel van olie, water en pandan extract toe.
  • Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  • Voeg als laatste het eiwitmengsel toe en roer goed.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
  • Controleer of de cake gaar is door er met een satéstokje in te prikken.
  • Als het stokje er droog uitkomt, is de cake gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij de subtiele smaak van pandan chiffon cake.

Voedingswaarden

Calories: 316 kcal | koolhydraten: 37.2 g | Protein: 7.7 g | Vet: 15.2 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20.6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch