Pandan Chiffon Cake
Ingrediënten
- 7 eieren gesplitst
- 120 gram suiker voor het mengen met eidooiers
- 80 gram suiker voor het mengen met eiwitten
- 100 cc water
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel wijnsteenbakpoeder cream of tartar
- ½ theelepel zout
- ½ potje pandan extract of minder voor een lichtgroene kleur
- 75 cc plantaardige olie
- 180 gram bakmeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Klop de eidooiers met 120 gram suiker luchtig in ongeveer 25 minuten.
- Meng in een kom water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder.
- Zet opzij.
- Klop in een aparte kom de eiwitten met 80 gram suiker tot een luchtig mengsel in ongeveer 10 minuten.
- Zet opzij.
- Meng het bakmeel met het eidooiermengsel.
- Voeg het mengsel van olie, water en pandan extract toe.
- Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
- Voeg als laatste het eiwitmengsel toe en roer goed.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Controleer of de cake gaar is door er met een satéstokje in te prikken.
- Als het stokje er droog uitkomt, is de cake gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij de subtiele smaak van pandan chiffon cake.Voedingswaarden
Calories: 316 kcal | koolhydraten: 37.2 g | Protein: 7.7 g | Vet: 15.2 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20.6 g