Pangsit

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gr wontondeeg
  • 1 eieren eiwit
  • 1 pan olie
  • 2 el olie
  • 120 gr pinda's gebrand
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 gr garnalen
  • 2 cm gember vers
  • 1 el soja saus
  • 2 eieren
  • 8 lenteui
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie voor de vulling in een koekenpan, doe de fijngehakte pinda's erin en bak die boven matig vuur, goed roerend lichtbruin.
  • Doe de knoflook erin en laat de pinda's iets meer bruinen.
  • Laat het afkoelen en vermeng de rest van de ingredienten door de vulling.
  • Doe 1 volle theelepel vulsel in een deegvelletje; bestrijk de randen met het
  • lichtbeklopte eiwit en vouw het in een driehoek.
  • Druk de randen tegen elkaar, verhit de olie in een frituurpan een paar driehoekjes tegelijk goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië