Panna cotta con salsa fragola
Crème caramel met aardbeiensaus
Equipment
- bakvormpjes
Ingrediënten
- 300 gram suiker
- ½ theelepel limoensap
- 5 blaadjes gelatine
- 1 dl melk
- 4 dl slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2-3 eetlepels marasquin
- 400 gram aardbeien
Instructies
- Laat op laag vuur 100 gr suiker, 2 eetlepels water en het limoensap karameliseren.
- Verdeel de karamel over de vormpjes en draai de vormpjes rond tot de bodem is bedekt.
- Week de gelatine ± 5 minuten in koud water.
- Breng de melk met de slagroom, 100 gr suiker en de vanillesuiker aan de kook.
- Knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in het melkmengsel op.
- Zeef het mengsel, verdeel het over de vormpjes en laat het in de koelkast ± 3 uur opstijven.
- Laat intussen 100 gr suiker en 1 dl water ± 10 minuten koken.
- Voeg eerst de marasquin en dan de aardbeien toe.
- Laat dit van het vuur af afgedekt 2 uur staan; schep regelmatig om.
- Pureer de helft van de aardbeien en zeef de puree.
- Schep de hele uitgelekte aardbeien door de puree.
- Stort de panna cotta en serveer met de aardbeiensaus