Panna cotta con salsa fragola

Panna cotta con salsa fragola

Crème caramel met aardbeiensaus
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • bakvormpjes

Ingrediënten

  • 300 gram suiker
  • ½ theelepel limoensap
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 dl melk
  • 4 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2-3 eetlepels marasquin
  • 400 gram aardbeien

Instructies

  • Laat op laag vuur 100 gr suiker, 2 eetlepels water en het limoensap karameliseren.
  • Verdeel de karamel over de vormpjes en draai de vormpjes rond tot de bodem is bedekt.
  • Week de gelatine ± 5 minuten in koud water.
  • Breng de melk met de slagroom, 100 gr suiker en de vanillesuiker aan de kook.
  • Knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in het melkmengsel op.
  • Zeef het mengsel, verdeel het over de vormpjes en laat het in de koelkast ± 3 uur opstijven.
  • Laat intussen 100 gr suiker en 1 dl water ± 10 minuten koken.
  • Voeg eerst de marasquin en dan de aardbeien toe.
  • Laat dit van het vuur af afgedekt 2 uur staan; schep regelmatig om.
  • Pureer de helft van de aardbeien en zeef de puree.
  • Schep de hele uitgelekte aardbeien door de puree.
  • Stort de panna cotta en serveer met de aardbeiensaus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië