Pannenkoeken met Ham en Champignons
Heerlijke hartige pannenkoeken gevuld met romige champignons en ham, gegratineerd met gruyère kaas.
Equipment
- klopper
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 200 g meel
- 50 g boter
- 2 eieren
- 3 dl melk
- 1 snufje zout
- Voor het garnituur:
- 250 g ham
- 250 g champignons
- 2 sjalotten
- 50 g meel
- 50 g boter
- 500 ml melk
- 50 g geraspte gruyère kaas
- Peper en zout
Instructies
- Giet het meel in een mengkom en maak een kuiltje.
- Breek de eieren hierin en voeg de gesmolten boter en zout toe.
- Meng geleidelijk met de koude melk tot een vloeibaar beslag.
- Laat 1 uur rusten.
- Pel en snipper de sjalotten.
- Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de sjalotten zacht.
- Voeg de in blokjes gesneden champignons toe en stoof tot het vocht verdampt is.
- Smelt de rest van de boter in een pan en voeg het meel toe.
- Giet de melk erbij en roer tot een gladde saus.
- Voeg de champignons en in blokjes gesneden ham toe.
- Bak de pannenkoeken en vul ze met het mengsel.
- Rol ze op en leg ze in een ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte gruyère en gratineer 5 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade. Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais.
Lekker met een frisse groene salade. Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g